Старий акумулятор: як правильно і вигідно з ним «розлучитися»?

Постало питання про заміну старого акумулятора, і ви не знаєте, як правильно і більш вигідно це зробити? Існує лише два вірних рішення – грамотна утилізація обладнання і здача його в магазин, який на цьому спеціалізується.

Рішення №1. Правильна утилізація

Безпечно утилізувати старий акумулятор можуть лише деякі компанії. Суть технології полягає у відділенні електроліту від корпусу. Останній перетворюється у свинцево-кислотну або свинцево-лужну пасту, яка може бути використана, а електроліт до подальшого використання не підходить.

Оскільки свинець має найбільшу щільність серед усіх плавких металів, він розплавляється швидше, і його легко відділити. Після змішування з каустичною содою свинець вивільняється від усіх можливих домішок і стає придатним до лиття. Інші складові також перероблюються або утилізуються згідно встановленим стандартам.

Чого робити не можна?

До складу акумулятора входять, як правило, такі компоненти: свинець, поліпропілен, сурма, полівінілхлорид тощо – всі вони спричиняють величезну шкоду навколишньому середовищу. Тому у цього обладнання другий клас небезпеки (високий).

Свинець – джерело забруднення ґрунту, води, повітря, а також згубний для людини. Отруєння призводить до ураження більшості органів. Тому категорично забороняється викидати відпрацьований пристрій на звалище, у смітникові баки, залишати на подвір’ї в не призначених для цього місцях згідно закону України «Про хімічні джерела струму».

Рішення №2. Віддати у спеціальну компанію

Заводи з утилізації акумуляторів є не у всіх регіонах України, тому набагато легше знайти компанію, яка займається обміном або викупом відповідного обладнання у Херсоні. Що буде відбуватися зі старим акумулятором у подальшому – справа персоналу. Але у сертифікованих центрах прийому процес проходить згідно встановлених вимог.

Саме так все відбувається і в нашому магазині. Ми проконсультуємо відносно вигідної угоди для вас і запропонуємо один із варіантів:

·         Обмін на нову АКБ зі значною знижкою. Фактична цифра формується в залежності від ємності використаної батареї, при цьому ви отримуєте гарантію, можливість доставки, зручні умови оплати та інші привілеї покупки нового пристрою.

·         Викуп старого акумулятора. Попередня вартість може бути сформована за маркою, моделлю, технічними характеристиками.

У нашому магазині послуга надається на моделі з різною ємністю, від багатьох виробників і з різними параметрами роботи. Ну і, звичайно, клієнт отримує відповіді на всі питання щодо обладнання і допомогу у підборі товару. У нашій компанії обміняти старий акумулятор на новий легко і вигідно! 

0
0